Zoeken

MBS10 hoofdstroomschakelaar 50A

€11,00
Incl. btw

Compacte 50A hoofdstroomschakelaar met uitneembare draaiknop/sleutel. Max 50V. Kortstondig 75A/5sec. De constructie van de draaischakelaar is bijzonder mooi, heeft 3 standen ON - OFF - OUT, met een mooie 'klik' overgang. In de stand OUT kan de knop afgenomen worden. Het mechanisme werkt zo goed als hetzelfde als van de meeste hoofdstroomschakelaars. De as is ongeveer 9 mm met een lang en een iets korter uitsteeksel. Ik geloof niet dat ik deze maat eerder zag dus de kans is niet groot dat iemand met foute bedoelingen met deze maat knop/sleutel op zak loopt.
Past in een rond paneelgat van 21,7 mm met twee afgeplatte kanten tegenover elkaar, daar is de maat 20,4 mm. Een rond gat maken is natuurlijk eenvoudiger maar mijn ervaring is dat schakelaars altijd los gaan zitten, zeker deze met een kunststof moer. Het is een draaischakelaar dus als u problemen wilt voorkomen maak dan een perfect passend gat.
De moer heeft een sleutelmaat van 27 mm. Maximale paneeldikte voor inbouw is 9 mm. Inbouwdiepte 32 mm. Aan de voorzijde is de diameter 45 mm. Met knop erop steekt hij 19 mm boven het inbouwpaneel uit. Aansluitschroeven 4 mm. 
De opgegeven stroom is 50A continue. Dat betekend in dit geval dat er in ingeschakelde toestand 50A doorheen mag, er mag geen stroom van 50A mee worden in en uitgeschakeld! 

Datasheet


Deze schakelaar heeft ook zwaardere familieleden (zover deze op voorraad zijn). Het is het overwegen waard om een zwaardere te nemen, niet zozeer omdat de stroom groot is maar als de kabels dik zijn maakt dat het aansluiten wat gemakkelijker en meer betrouwbaar. De schakelaars zijn wat betreft aanzicht precies even groot alleen de inbouwruimte aan de achterzijde verschilt (en ook het paneelgat).


Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.