Zoeken

Zekeringkast 10-V waterdicht

€33,70
Incl. btw

Mooie waterdichte zekeringkast voor 10 zekeringen (en 6 reservezekeringen). De zekeringkast heeft bij elke zekering een indicator die gaat branden als de zekering defect is (en er spanning op het gesloten circuit blijft staan).  
Afmetingen ongeveer 125 x 90 mm. De kast is in eerste instantie bedoeld voor montage op een vlak paneel met een gat van ongeveer 93 x 60 mm. De aansluitingen zitten dan aan de 'droge' onderkant. Bij montage op deze manier steekt de zekeringkast incl. knop ongeveer 38 mm boven het montagepaneel uit. De totale hoogte van de kast met aansluitingen is ongeveer 55 mm.
Voor de afdichting zit onder de zekeringkast een soepele rubbermat, de deksel heeft een zachte soort silikonerubber afdichting en de schroef van de draaiknop heeft een o-ringetje.
De LED indicators zijn niet in alle gevallen welkom, ze blijven immers ook in serie staan met het circuit als de zekering eruit is. Geen ramp, de kast is geschroefd dus eenvoudig te openen. Alle verbindingen zijn met draadjes gemaakt dus eenvoudig doorknippen en het is opgelost. Of u geeft de LED een andere functie.
Het groepje van 6 blauwe zekeringen op de foto zijn de reserve zekeringen, zitten dus niet aangesloten.
Aansluiten van de zekeringkast gebeurd met gewone 6,3 mm schuifstekkers, voor elke zekering appart. Voor meerdere zekeringen op een gemeenschappelijke plus aansluiting moet u dus zelf met bedrading doorlussen.
Overigens, de LEDs zijn polariteits onafhankelijk, dus aansluitingen zitten altijd goed. Ook op 6V werken de LEDs nog goed. Voor de maximale stroom is aangegeven 25A. Dat betreft de stroom dus niet de zekeringwaarde. Voor een toepassing als bijvoorbeeld de claxon mag de zekering groter zijn. Vaak zitten er in een auto zekeringen die veel zwaarder zijn als de maximale stroom die ooit gaat lopen. Als bij kortsluiting de zekering maar smelt ...

Wordt geleverd zonder zekeringen. 

Er staat spanning op de uitgang zonder zekering!
Als er geen zekering in zit (of zekering is kapot) dan zit er nog wel de LED. Je meet dus door de LED, waar geen stroom door loopt dus in principe meet je dezelfde spanning als op de ingang van de zekeringkast staat. Ga je echter het uitgaande circuit belasten met een kleine belasting dan zakt die spanning rap weg. Door het circuit zal nooit meer dan de stroom door de LED lopen, ik heb het niet gemeten maar ik schat max 10 mA.
Allemaal nooit een probleem denk ik. Wel kan het je op het verkeerde been zetten bij foutzoeken. Zeker als de 'foutzoeker' niet weet van die LED, hij zal denken dat de zekering nog heel is en er ergens een slechte verbinding is met heel veel overgangsweerstand ...

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.