Zoeken

Weerstand 68 ohm / 11W

€3,55
Incl. btw

Waarom een weerstand in de webshop? Wanneer u knipperlichtlampjes gaat vervangen voor LED's dan weigert de knipperautomaat dat in veel gevallen. Hij knippert niet meer. Hoe het precies zit weet ik niet maar het heeft zeer waarschijnlijk te maken met de hoge drempelspanning van een LED, en zeker wanneer er intern 3 in serie geschakeld staan.
Enkele van de knipperautomaten waarmee ik heb getest hadden aan een kleine ohmse belasting genoeg om gaan te knipperen. Dus sluit deze weerstand parallel aan op de LED's van de knipperlichten en de zaak komt tot leven. Bij 12V (14V) wordt er in deze weerstand nooit meer dan 3W verstookt. Hij is gemaakt voor 11W, daardoor wordt hij niet erg warm. In de meeste gevallen is het geen probleem om de weerstand in een stuk krimpkous te stoppen. Bijvoorbeeld HSS12.7 of XBDW-15.0.
Aansluitdraden zijn bedoeld om te solderen maar een kroonsteentje of geisoleerde kabelschoen is ook best bruikbaar.

Ik heb deze weerstand getest met mijn knipperautomaten: 1011U, 1012U en 7103.
Met een van deze weerstanden gaan die knipperen. Het maakt dan verder niet meer uit of je LED's of lampen aansluit. Bij knipperautommaat 1009 moest ik twee weerstanden parallel zetten.
Dus de kans is er dat dit bij uw knipperautomaat ook gaat werken.

Afmetingen: 10 x 10 x75 mm (zonder de aansluitdraden)

In de meeste gevallen zijn er twee nodig, een voor links en een voor rechts. 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.