Zoeken

SEAL2 komplete waterdichte stekkerset 2 polig

€3,55
Incl. btw

komplete waterdichte stekkerset 2 polig bestaande uit behuizingen 23630, 23640 en 4*3-7740, 2*3-5550 en 2*3-5560.
Voor draaddoorsnedes t/m 1.0mm2. Met andere afsluitrubbertjes (07530-org, oranje, los leverbaar) is draad van 1.5mm2 met dunne isolatie nog net mogeljk).

Het kan zijn dat de kontakten nog aan de reel zitten (aan strip voor machinale verwerking). Losknippen gaat het beste met een schaar, een gewone huishoudschaar werkt al. Een zijkniptang kan ook maar geeft niet zo'n mooi resultaat.

Monteren:

Krimp de kontakten samen met het rubbertje aan de draad.  In de voorste krimp gaat alleen het koperdraad, in de achterste krimp wordt rubbertje samen met kabelisolatie gekrompen. Schuif de kontakten in het stekkerhuis, dit gaat maar op 1 manier tot het kontakt vergrendeld. Als alle kontakten erin zitten kan het rode ding worden aangedrukt, dit blokkeerd de vergrendelpalletjes.

Link: montagehandleiding


Verwijderen van kontakten gaat bij de stekkerhuizen met female kontakten redelijk eenvoudig. Haal het rode vergrendelding eraf, druk met kleine instrumentenmakersschroevedraaier of zoiets de plastic blokkering terug, niet zomaar wat zitten duwen in het gat maar met goed licht kijken wat u doet. Trek dan kontakt aan de draad eruit.
Bij de male kontakten gaat het wat moeilijker, Trek hier de rode vergrendeling omboog met gereedschapje 90026. Verder hetzelfde.

Als u geen goede krimptang heeft kan het kontakt ook worden gesoldeerd. Knijp de koperkern vast in de voorste krimp met een krimptang of zoiets. Soldeer de verbinding, kort zodat zo weinig mogelijk soldeertin in de draad kruipt. Als is afgekoeld buig de 2e krimp dicht. Steek het kontakt in het huis en druk dan pas het rubbertje erachteraan. Wat meer werk maar werkt ook perfekt.

lengte van female stekkerhuis is 28,3 mm
lengte van male stekkerhuis is 42,2 mm
in elkaar is de lengte 54 mm 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.