Zoeken

RELH-9047-WD relaisstekker voor waterdichte relais

€4,20
Incl. btw

Relaisstekker 4 of 5 polig voor waterdichte minirelais. Waterdichte relais hebben een gesealde behuizing en een extra hoge rand waar de rubber afdichting van de stekker in valt. Met vergrendeling voor het relais. Montage is anders dan gebruikelijk. Je schuift de draden van onderaf door afdichtrubber en stekker, krimpt dan het kontakt en trekt het kontakt dan terug in de voet. Is ook te zien aan het 'omgekeerde' weerhaakje op het kontakt. Ze zitten mooi los in de stekkerbehuizing wat het insteken van het relais eenvoudig maakt. Het zit ook niet zo vast als een stekker met 'gewone' schuifstekkers, die zijn veel lastiger in te steken of weer los te maken.
De stekker is in principe gemaakt voor de meest voorkomende minirelais waar de aansluitingen voor de spoel 85 en 86 tegenover elkaar zitten. Die aansluitingen zijn voor de dunste draden.
De gaatje in het afdichtrubber onderop zijn 2,2 mm voor de spoelaansluiting en 3,2 mm ongeveer voor de andere. Het middelste gat, de 5e aansluiting voor het relais is nog dicht maar is door te prikken.
De meegeleverde kontakten zijn goed 'universeel' krimpbaar. Het is onduidelijk voor welke draaddikte ze zijn, er is maar 1 type leverbaar. Voor 2,5 mm2 werkt perfect. Voor krimpen van 1,0 mm2 of minder kan je het beste de draadkern dubbel vouwen. Zelfs met 4,0 mm2 gaat het nog.
Een mooie relaisstekker. Een nadeel is dat je dikke draden moet gebruiken (diameter incl. isolatie) om aan te sluiten anders zijn de gaatjes in de onderste rubber te groot.
De stekker past natuurlijk ook op een 'normaal' minirelais.

Foto 1 wat geleverd wordt
Foto 2+3 detailopname van het onderste afdichtrubber
Foto 4 Werkwijze bij krimpen van de kontakten
Foto 7 aangesloten op relais (geen relais meegeleverd)

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.