Zoeken

MINI-12-CR Relais 12V wissel 30/40A met weerstand

€3,75
Incl. btw

Mini Relais wissel 12V / 30 /40A met weerstand parallel aan de spoel. Voor het maakkontakt 40A, voor het verbreekkontakt 30A. Model zonder bevestigingsmogelijkheden dus met een 'gladde' behuizing. Gesealde behuizing. Afmetingen 28,2 x 27,1 mm, 25 mm hoog zonder aansluitingen. Die aansluitingen hebben de meest voorkomende mini relais layout, Aansluiting 85 staat tegenover 86.

Waarvoor is de weerstand parallel aan de spoel? Bij plotseling uitschakelen van de stroom door een spoel (zoals dus in een relais zit) ontstaat een hoge inductiespanning. Wordt de spoel door een schakelaar bediend dan is dit vaak te zien als een vonkje in de schakelaar. Voor een schakelaar is dit niet zo heel erg maar bij aansturing met electronica kan die defect raken.
Wordt het relais geschakeld met een schakelaar met ingebouwde LED dan is het zelfs mogelijk dat de LED kapot gaat. Daarom dus een relais zoals dit met een ingebouwde weerstand die de inductiespanning onschadelijk maakt. Polariteit van stuurspanning maakt niet uit.
De parallelweerstand is 680 ohm.

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.