Zoeken

FHA-L104 4-voud

€13,60
Incl. btw

Zekeringkast voor 4 normale steekzekeringen (zoals bijvoorbeeld RF10L..) met centrale aansluiting voor alle 4 de zekeringen. Met LED indicatie die brand als de zekering kapot is, daarvoor moet natuurlijk wel spanning op het gesloten circuit staan. De LED zit parallel aan de zekering aangesloten. Dus met een nog niet doorgesmolten zekering erin brand de LED nooit. Geschikt voor 6-24V en ook de polariteit maakt niet uit, op de centrale aansluiting kan zowel een plus maar ook min worden aangesloten. Centrale aansluitbout is ongeveer 5mm, geen metrische schroefdraad. Afmetingen l x b x h: 86 x 47 x 36 mm. Transparante deksel, ontgrendelknopje om te openen. De afgaande aansluitingen zijn voor normale 6.3mm schuifstekkers. Onderzijde van de kast is helemaal dicht, geen kans op sluiting met het montagevlak. Voor montage zitten er twee 4mm gaten in, hoh afstand is 28mm.
De zekeringkast is vrij eenvoudig te openen. De leds zijn met draadjes aangesloten, dit is dus eventueel wel te wijzigen om ze te gebruiken voor een andere toepassing.
Wordt geleverd zonder zekeringen.

Er staat spanning op de uitgang zonder zekering!
Dat krijg ik veel te horen. Als er geen zekering in zit (of zekering is kapot) dan zit er nog wel de LED. Je meet dus door de LED, waar geen stroom door loopt dus in principe meet je dezelfde spanning als op de ingang van de zekeringkast staat. Ga je echter het uitgaande circuit belasten met een kleine belasting dan zakt die spanning rap weg. Door het circuit zal nooit meer dan de stroom door de LED lopen, ik heb het niet gemeten maar ik schat max 10 mA.
Allemaal nooit een probleem denk ik. Wel kan het je op het verkeerde been zetten bij foutzoeken. Zeker als de 'foutzoeker' niet weet van die LED, hij zal denken dat de zekering nog heel is en er ergens een slechte verbinding is met heel veel overgangsweerstand ...

 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.