Zoeken

E697 schakelaar elektrische ramen etc.

€7,00
Incl. btw

Schakelaar voor elektrische ramen en andere toepassingen waarbij een motor links en rechtsom moet lopen. Veert terug in de uitstand. Afm. 41 x 21 mm, Voor klemmontage in gat 18*38 mm. aansluiten met vijf 4.8 x 0.8 mm schuifstekkers. Zowel geschikt om rechtstreeks motor te sturen maar ook bij motorsturing via 2 relais. inbouwdiepte 26 mm zonder stekkers erop. Goede kwaliteit (nog nooit klachten gehad) maar soms maken ze een wat gammele indruk. Schakelaar heeft 5 aansluitingen. 12V/20A.

Zo sluit je hem aan:
Om direct een motor aan te sturen: 1= motor, 2= massa, 3= plus, 4= massa, 5= motor Er staan geen nummers op de schakelaar maar je kunt van beide kanten af beginnen te tellen.
(het schema van foto 3 geld dus niet voor deze toepassing).

1 motor bedienen met 2 schakelaars:
Voor bedienen van 1 motor met twee of meer schakelaars: verbind 1e schakelaar zoals hierboven maar verbind 1 en 5 niet met de motor maar met 2 en 4 van de tweede schakelaar (dus in de plaats van massa).  1 en 5 van tweede schakelaar gaan naar de motor, 3 van beide schakelaars aan plus en dus 2 en 4 van eerste schakelaar aan massa. Op deze manier zijn meerdere schakelaars in serie te zetten. Bij gelijktijdig bedienen van twee schakelaars stopt de motor.

Motor bedienen met deze schakelaars met 2 extra wissel-relais:
Bij een sturing via relais zijn 3 draden genoeg. 1= schakeldraad draairichting 1, 3= gemeenschappelijk, 5= schakeldraad draairichting 2. Een voorbeeld voor een te gebruiken relais is 275253 uit mijn webshop.
Foto 3 geeft het schema voor aansluiten van een motor met 2 relais.

Geen specificaties gevonden...
1 beoordeling (en)
Je beoordeling toevoegen »
De schakelaar hapert soms ,dan moet je een paar keer op en af duwen en werkt hij terug
Review door Luc, Geplaatst op 13-11-2022, 2 Ster(ren).


2 sterren op basis van 1 beoordelingen
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.