Zoeken

Dimlichtrelais (impulsrelais) 12V

€42,00
Incl. btw

Impulsrelais (bistabiel relais) voor dimlicht. Lijkt op het relais dat vroeger ook in een VW kever zat (maar dat weet ik niet zeker ...). 12V, 2 x 150W staat op de doos, wat staat voor ongeveer 12A.
De aansluiting 56 komt van de lichtschakelaar, daar staat spanning op als de koplampen aan staan. Door kort het relais te bekrachtigen (Min op aansluiting S) schakelt het relais om tussen 56a (groot licht) en 56b (dimlicht). Het relais schakelt mechanisch om. Blijft dus in dezelfde stand staan als alle spanning eraf gaat.
De schakelaar waarmee omgeschakeld wordt tussen dim- en groot licht is tevens de 'groot-licht-seinschakelaar'. Via de aansluiting 30 (+12V) komt er spanning op 56a zolang het relais bekrachtigd wordt.
Bekrachtigingsspoel trekt 1A.
Relais is ook voor andere toepassingen te gebruiken als een impulsrelais nodig is. De bekrachtigingsspoel trekt 1A dus die moet je nooit continue aangesloten laten want dan zal de spoel op zeker moment doorbranden.
Bistabiel relais betekent dat het relais stabiel is in 2 toestanden. Een 'gewoon' relais zoals de meeste zijn is monostabiel, stabiel in 1 stand en dat is als het relais niet is bekrachtigd.

Geen merk op het relais, de doos is van HERTH+BUSS, 75899210.

30   +12V continue of op kontakt 12V
S     bekrachtigen relais
56   spanning vanaf lichtschakelaar
56a  naar groot licht
56b  naar dimlicht

Afmetingen lxbxh 36,4 x 34,4 x 33,5.
Hoogte is gemeten zonder de aansluitingen. De aansluitingen zijn voor 'gewone' losse 6,3 mm schuifstekkers. Een alles in 1 relaisstekker kan ik niet leveren.

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.