Zoeken

ATS01 Hoeksensor (schakelaar)

€30,00
Incl. btw
Niet op voorraad

Sluit een kontakt, indien het oppervlak waarop de ATS01 gemonteerd is, een grotere hoekverandering meet dan het geprogrammeerde aantal. Voedingsspanning 10-30V, max schakelstroom is 2A. 
De ATS01 kan eenvoudig op een oppervlak gemonteerd worden dmv dubbelzijdig tape of kit. Eventueel is het ook mogelijk om een montagegat te boren (van max 4mm) in het midden van de ATS01 zodat deze kan worden bevestigd met een bout of schroef. In de behuizing is hiervoor een booraanzet aanwezig.

Volg onderstaande stappen voor het correct aansluiten van de ATS01:
1. zet het oppervlak waarop de ATS01 gemonteerd wordt in de neutrale positie.
2. sluit de schakelkontakten aan (de gele en groene draad)
3. sluit nu de witte (+) en bruine (-) draad aan op een constante spanning tussen de 10 en 30 V DC.
4. de ATS01 zal gedurende 5 seconden zichzelf calibreren en de huidige positie zal
    als neutraal ingesteld worden.

Bij een hoekverdraaiing zal het kontakt gesloten worden, terug in de neutrale positie zal het kontakt met een kleine vertraging (1 seconde) weer openen.

Aansluitkabel ongeveer 1 meter, ongeveer 6 mm rond. Diameter van de schakelaar is 52 mm, 12,5 mm dik. Gewicht 141 gram. Stroomopname bij 12V is 1,3 mA in rust, 14 mA als kontakt geactiveerd is.

Aansluithandleiding

(dit is het type AS-M17 Mono)


Bovenstaande gegevens komen van de fabrikant. Ik heb deze schakelaar zelf ook getest en het klopt allemaal wel ongeveer. Als draaihoek geld de X-as zoals die op de behuizing is gedrukt. Zie het alsof hier een as doorloopt waardoor de schakelaar kan draaien. De beloofde schakelhoek werd niet in alle posities gehaald bij mijn testen en hangt ook nog af van de montagehoek. Het door mij geteste exemplaar reageerde bij horizontale montage eerder dan bij vertikale montage.
Denk eraan dat deze schakelaar altijd stroom verbruikt wat niet altijd gewenst is. Als de spanning eraf is geweest zal bij opnieuw inschakelen de schakelaar zich altijd opnieuw calibreren in de positie waarin hij op dat moment staat.

Electronische componenten zijn uitgesloten van retour. Dat betekend dus ook geen garantie. Dit is een goed produkt. Maar alles is kapot te maken. Ik geef dus geen garantie en neem ze niet terug. Bestel dus voor eigen risiko of als u het met deze methode niet eens bent bestel dan niet.
En veel voorkomende fout is het parallel aansluiten op een inductieve belasting zoals een relais. Bij uitschakelen ontstaat door het relais een inductiestpanning en die vernield het er parallel op aangesloten electronische apparaat, in dit geval dus deze schakelaar ...

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.