Zoeken

0-703-51 krimptang superseal

€86,00
Incl. btw


Moment krimptang voor het krimpen van ongeisoleerde kabelschoenen samen met een afdichtrubbertje. De draadkern wordt zoals normaal met een W-krimp gemaakt, over de seal wordt de kabelschoen cirkelvormig gesloten. Twee krimpopeningen, voor 0,5-1,0 mm2 en 1,0-2,0 mm2. De kleinste van de twee is geschikt voor de superseal stekkers (in mijn webshop SEAL1..6) en de grootste voor de 2,8 mm stekkkers (in mijn webshop SEALB1..3). Voor deze genoemde stekkers werkt deze tang mooi. 
Voorste krimp-opening voor 0,5-1,0 mm2 is in totaal 7,3 mm breed waarvan 3,1 mm is voor de draadkern en 4,2 mm voor de seal.
De achterste krimp-opening is totaal 9,1 mm breed (de breedte van de bek van de tang) waarvan 4,6 mm voor de draadkern en 4,5 mm voor de seal.

Foto 1-4 details van de tang
Foto 5+6 superseal kontakten gemaakt in de voorste opening met draad van 0.5, 0.75 en 1.0 mm2.
Foto 7+8 2,8 mm superseal kontakten gemaakt met de 2e opening met draad van 1.0, 1.5, 2.0 en 2,5 mm2 draad. De zwarte draad is 2,5 mm2 en dat is te dik voor deze tang zoals wel is te zien. 

Verwacht van deze tang geen wonderen. Soms denken mijn klanten dat ze met een enkele tang al hun problemen oplossen en dat al hun kontakten perfect verwerkt kunnen worden. Dat is echter zelden het geval. Maar deze tang blijft gezien zijn prijs een goede aankoop vind ik. Wel is het even oefenen, je moet de kabelschoen precies op de juiste plek in de tang plaatsen en de lak die er bij een nieuwe tang in zit moet er even uit. Het kan dus best zijn dat je pas bij de 10e poging een mooie krimpverbinding maakt. maar als je het doorhebt gaat het verder goed.
Kontakten met seal aankrimpen met een "gewone" krimptang is naar mijn mening ook geen enkel probleem. De seal wordt wel te vast aangekrompen, het ziet er niet zo mooi uit maar elektrisch en mechanisch is het nog niet zo slecht. Dus U heeft deze tang echt niet perse nodig.
Een handtang van Tyco zit ergens rond 500 euro verwacht ik.


 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.