Zoeken

TR12V15S/off tijdrelais

€29,45
Incl. btw

Tijdrelais in mini relais behuizing, 5 polig, past in elke mini relaisvoet zoals RELH007. Met montagesteuntje (afneembaar). Afm: 29 x 29 x 40 mm (zonder aansluitingen en montagesteun). Lengte totaal met steun en aansluitingen is 67mm. Montagegat 5mm.

12V / 20A met potentiaalvrij wisselkontakt. Bij inschakelen van spanning komt het relais meteen op en schakeld na 15 seconden weer uit. Zie de diagrammen op het datasheet, link hieronder. Resettijd ongeveer 0.1 sec. D.w.z dat bij uitschakelen van de spanning langer als 0.1 sec en weer inschakelen wordt het relais weer bekrachtigd voor 15 seconden.

Aansluitingen net als bij gewoon wissel relais, denk wel aan polariteit. 15=plus, 31=min. Wisselkontakt: 30=gem., 87= maakkontakt, 87a= verbreekkontakt.

Relais is intern opgebouwd met grootste formaat SMD componenten met als timer een klassieke NE555. Iemand met wat electronica ervaring kan de inschakeltijd dus wel aanpassen. Zie foto 3. De 2 draadjes die ik daar vast heb geslodeerd staan parallel aan de 2 weerstanden die je linksboven ziet. De tijd korter maken is mogelijk door daar een weerstand op aan te sluiten. Om de tijd langer te maken zul je componenten los moeten solderen, of als ik het goed gedacht heb is het gele ding tussen de draadjes een condensator, die vergroten verlengt dan ook de tijd. Over de NE555 staat heel internet vol ...
Maar stel a.u.b. geen vragen over dit onderwerp.

Datasheet

Electronische componenten zijn uitgesloten van retour. Dat betekend dus ook geen garantie. Dit is een goed produkt. Maar alles is kapot te maken. Ik geef dus geen garantie en neem ze niet terug. Bestel dus voor eigen risiko of als u het met deze methode niet eens bent bestel dan niet.
En veel voorkomende fout is het electronische deel, aansluitingen 15 en 31 parallel aansluiten op een inductieve belasting zoals een relais. Bij uitschakelen ontstaat door het andere relais een inductiestpanning en die vernield het tijdrelais ...

 

 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.