Zoeken

T40405 tijdrelais universeel 24V

€42,00
Incl. btw

LET OP, VOOR 24V, EEN 12V VERSIE HEB IK NIET MEER.


Electronische componenten zijn uitgesloten van retour. Dat betekend dus ook geen garantie. Dit is een goed produkt. Maar alles is kapot te maken. Ik geef dus geen garantie en neem ze niet terug. Bestel dus voor eigen risiko of als u het met deze methode niet eens bent bestel dan niet.
En veel voorkomende fout is het electronische deel, aansluitingen 15 en 31 parallel aansluiten op een inductieve belasting zoals een relais. Bij uitschakelen ontstaat door het andere relais een inductiestpanning en die vernield het tijdrelais ...
Een mooie uitleg vind je via deze link:
Relais (geen garantie dat die link blijft werken).


Tijdrelais (tot 10 uur instelbaar) in mini relais behuizing, 5 polig, past in elke mini relaisvoet zoals RELH007. Geen montagesteun . Afm: 30 x 30 x 41 mm (zonder aansluitingen). Lengte totaal met aansluitingen is 53mm.

24V / 10A met wisselkontakt, het gemeenschappelijke kontakt moet met +24V verbonden zijn voor voeding van het relais. (zie schema, klik op tekening boven foto)
30 = +24V voor voeding relais en relaiskontakt
31 = massa
15 = schakelingang +
87 = maakkontakt van relais
87a = verbreekkontakt van relais

De afbeelding van de kontaktbezetting dat op het relais is gedrukt is onderaanzicht van het relais. Op het datasheet staat een tekening vanaf de bovenzijde gezien (dus hoe de relaisvoet bedraad moet zijn van boven gezien).

Boven op het relais zitten 2 gaten met dopje afgesloten. Onder een bevind zich een 10 standen schakelaar, onder de andere een variabele potmeter. Met hele kleine
schroevendraaier instelbaar. De draaischakelaar (te herkennen aan getallen 0-9 rondom) heeft een kruiskop instelschroef. Het kruisje heeft aan 1 kant een spits pijltje, dat moet naar het gewenste getal gedraaid worden.


Functie 1: Delay off. Bij aansluiten spanning op ingang 15 komt relais meteen op. Bij uitschakelen ingang blijft het relais ingeschakeld, na de ingestelde tijd valt het af. Te gebruiken bijvoorbeeld als naloop voor een koelvloeistofpomp.

Functie 2: Delay on. Bij spanning op ingang 15 wacht het relais de ingestelde tijd voordat het inschakeld en blijft dan ingeschakeld zolang er spanning op de ingang blijft.

Met de stappenschakelaar is functie instelbaar, met de variabele potmeter kan de tijd exact worden ingesteld. Zie onderstaande tabel. Gebruik een hele kleine schroevendraaier (en koop er desnoods een!). Want anders gaan de schakelaar en potmeter naar de gvd.
 

0 - 0,5 ... 10 Seconds Delay OFF
1 - 5 ... 60 Seconds Delay OFF
2 - 0,5 ... 10 Minutes Delay OFF
3 - 5 ... 60 Minutes Delay OFF
4 - 0,5 ... 6 Hours Delay OFF
5 - 0,5 ... 10 Hours Delay ON
6 - 5 ... 60 Minutes Delay ON
7 - 0,5 ... 10 Minutes Delay ON
8 - 5 ... 60 Seconds Delay ON
9 - 0,5 ... 10 Seconds Delay ON  

Datasheet

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.