impulsrelais 12V

€8,00
Incl. btw
Electronische componenten zijn uitgesloten van retour. Dat betekend dus ook geen garantie. Dit produkt is heel eenvoudig kapot te maken. Ik geef dus geen garantie en neem ze niet terug. Bestel dus voor eigen risiko of als u het met deze methode niet eens bent bestel dan niet.


Impuls relais printje voor 12V. Een impulrelais schakelt bij 1 impuls op de ingang in en bij nog een impuls op de ingang weer uit. Deze print maakt dat mogelijk met een normaal relais. Uitgang is een relais met wisselkontakt. Aansluiten zie foto 4.

+ 12V   -  op schroef links-boven op de foto
-  12V   -  op schroef links, tweede van boven
drukschakelaar op schroeven links de twee onderste

Relais uitgang:
Verbreekkontakt NC rechts de twee bovenste schroeven
maakkontakt  NO rechts de twee onderste schroeven

De onderste aansluiting voor de drukknop op de foto is op de print verbonden met -12V.
het relais reageert pas bij loslaten van de drukknop (zowel voor in als uit).
Stroomverbruik van de schakeling is in uit toestand 10mA, in aanstand 45mA. Dus bij continuegebruik op een accu hou daar rekening mee. Na inschakelen van de voeding staat het relais altijd uit, ongeacht wat de stand was voor uitschakelen. In en uitschakelen gaat ook met de drukknop op de print. Bij ingeschakeld relais brand een LED.

Ik heb deze printjes op de werkbank getest. In een auto met vele storingsbronnen kan de werking beinvloed worden maar ik verwacht dit eerlijk gezegd niet. Verkeerd om aansluiten van de voeding overleeft de schakeling niet. De print werkt intern op 5V. Op de drukknop-ingang meet je dus 5V. Ik heb getest wat er gebeurde met 12V op die ingang, ook nu was de schakeling overleden. Dus sluit een drukknop aan op de ingang en geen vreemde spanning! Om deze redenen staat er ook de tekst in rode letters.

Afmetingen van de print: 54 x 33 x 20 mm. In de aansluitschroeven past maximaal 2,0 mm2.

 

 
Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.