Zoeken

2811 relais 12V 70A High performance

€8,90
Incl. btw

Zwaar maxi relais maar toch dezelfde maten als een mini relais. 12V / 70A. vier aansluitingen waarvan twee 9.5*1.2 mm. Met losse montagelip. Afm. ongeveer 26 x 28 x 26 mm (LxBxH) zonder de aansluitingen en montagelip , met aansluitingen is de hoogte 42 mm.
Passende relaisvoet is RELH005B, RELH10247 en RELH55 (maar daar gaan ze wel zeer lastig in).
Dus met losse kabelschoenen is misschien wel de beste oplossing of anders de relaisvoet R01660 voor twee relais is ook een mooie oplossing.
Waarvoor is deze weerstand parallel aan de spoel? Bij plotseling uitschakelen van de stroom door een spoel (zoals dus in een relais zit) ontstaat een hoge inductiespanning. Wordt de spoel door een schakelaar bediend dan is dit vaak te zien als een vonkje in de schakelaar. Voor een schakelaar is dit niet zo heel erg maar bij aansturing met electronica kan die defect raken. 
Wordt het relais geschakeld met een schakelaar met ingebouwde LED dan is het zelfs mogelijk dat de LED kapot gaat. Daarom dus een relais zoals dit met een ingebouwde weerstand die de inductiespanning onschadelijk maakt. Polariteit van stuurspanning maakt niet uit. 
U ziet op de foto dat de 9,5 mm kontakten veel langer zijn, dat past in al mijn relaisvoeten.  
Nummers van de aansluitingen: 30, 87, 85 en 86.  

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.